Personal training powerliften Harderwijk

poowerliften powerlift personal training harderwijk ermelo putten nunspeet blaricum laren

powerliften

Powerliften is een krachtsport die draait om het optillen van zo zwaar mogelijke gewichten in drie specifieke oefeningen: de squat, de bench press en de deadlift. Deze sport, die vaak wordt beoefend in sportscholen en competitieverband, heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege de vele fysieke en mentale voordelen die het biedt.
De drie basisoefeningen van powerliften zijn:
Squat: Hierbij plaatst de lifter een stang met gewichten op zijn schouders en buigt de knieën om zo diep mogelijk te zakken voordat hij weer omhoog komt. De squat traint voornamelijk de quadriceps, hamstrings, bilspieren en onderrug.
Bench Press: In deze oefening ligt de lifter op een platte bank en duwt hij een stang met gewichten van zijn borst omhoog totdat de armen gestrekt zijn. De bench press richt zich vooral op de borstspieren, triceps en schouders.
Deadlift: Bij de deadlift pakt de lifter een stang met gewichten van de grond en staat hij volledig rechtop. Deze oefening traint een breed scala aan spiergroepen, waaronder de onderrug, hamstrings, quadriceps, bilspieren, trapezius, en gripkracht.


Of je nou wilt gaan voor het verbeteren van je powerlift techniek, wilt werken met een echt powerlift programma of zelfs wilt trainen voor een powerlift wedstrijd, ik help jouw met het halen van jouw doel!

boek een training

Overtuigd en wil je graag een training boeken? dat kan! neem contact op via onderstaande knop.